Skip to main content
Team Nieuws

Hi, ik ben Sandra

By augustus 26, 2019oktober 16th, 2019No Comments

Mijn naam is Sandra Kuijpers, fotograaf en autismespecialist. Ook ik mag als onderdeel van het LexFit+ team een steentje bijdragen.

Ik ben 57 jaar, getrouwd, moeder van 2 volwassen kinderen en oma van een kleindochter. Ik werk al jaren zelfstandig als autismespecialist waarbij ik personen handvatten aanreik om hun leven gemakkelijker te laten verlopen en waarbij meer duidelijkheid geschept wordt zodat er meer zelfstandigheid en meer vertrouwen in het kunnen van de persoon zelf gecreƫerd wordt.
Doordat dit een beroep is waar veel sprake is van psychische ervaringen heb ik een 2 jarige opleiding gevolgd tot vakfotograaf omdat ik hierin mijn ontspanning kan vinden en juist door het autisme geĆÆnteresseerd ben in wat er achter iets schuil gaat en waardoor iets gebeurt of iemand zich op een bepaalde manier gedraagt. De fotografie helpt mij hierbij.

Op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van van mijn driejarige opleiding Photographic Design. Deze opleiding zorgt ervoor dat ik met mijn beelden een verhaal kan vertellen. Het is niet meer alleen een mooi plaatje. Het heeft me laten inzien dat ik meer een reportage fotograaf ben die iets wil vertellen en anderen wil proberen om ook te kijken naar wat er onder de ijsberg afspeelt zodat er meer begrip ontstaat en minder oordelen geveld worden.
In deze hoedanigheid heb ik een reportage gemaakt over Lex en zijn strijd om er weer bovenop te komen. Ik ben van mening dat door het in beeld brengen van een verhaal de geportretteerde wellicht meer inzicht gaat krijgen in hetgeen waar deze persoon mee zit of ervaart en wellicht ook meer zichzelf openstelt waardoor het negatieve omgezet kan worden in het positieve.

In het kader van LexFit+ zal ik, in overleg met de betrokkenen, reportages gaan maken die vergezeld worden van een tekst zodat mensen meer begrip tonen of meer herkenning zien waardoor weer stappen ondernomen kunnen worden om te groeien in het leven, indien men zich hiervoor openstelt. Het kijken vanaf een afstand naar jezelf kan een begin zijn om te reflecteren en samen met het complete team kan bekeken worden hoe iemand het beste geholpen kan worden. Deze reportages zorgen ervoor dat anderen, die wellicht een oordeel klaar hebben, een totaal ander beeld ervaren.

Ook ik ben dankbaar binnen het totale proces een klein gedeelte te mogen bijdragen, dus aarzel niet en neem contact op als je vragen hebt of hulp nodig hebt. Vragen staat vrij dus neem die eerste, zeer belangrijke stap en ga stapje voor stapje verder. Het hele LexFit+ team is er voor je.