Skip to main content

LexFit is ontstaan toen Lex ervan overtuigd was dat hij zelf crosstrainingen kon gaan geven. Zelf sportte hij al enige tijd en deed hij aan fitness en CrossFit. Hij raakte in de ban van wat sporten met iemand kan doen, waardoor hij nauwkeurig op zijn trainers ging letten hoe zij mensen trainden.

Toen de prijzen voor een lidmaatschap van Crossfit stegen besloot hij zijn abonnement te stoppen en zelf vrijwillig crosstrainingen te gaan geven voor vrienden. LexFit 040 zou het groepje heten. Al snel had hij 4 vrienden gevonden, en via mond op mond reclame had bij binnen 3 maanden 38 trainees. Mensen wisten energie te halen uit zijn enthousiaste manier van trainingen geven.

Nadat Lex door een trainee was getagd in een vacature van een sportschool, besloot hij de kans te grijpen en kon hij officieel beginnen met werken als trainer en de bijbehorende diploma’s halen. Omdat LexFit 040 niet meer te combineren viel met zijn baan besloot hij, tot spijt van alle trainees, te stoppen met LexFit 040.

Na een afval-challenge met een groepje van 7 mensen succesvol begeleid te hebben, merkte hij dat hij met zijn verhaal veel mensen kon inspireren. Mensen trokken zich aan hem op en hij kon net dat extra zetje geven als ervaringsdeskundige. Door zijn verhaal te delen was er steeds meer belangstelling voor hem als coach en mens, waardoor een korte maar krachtige post, waar hij zichzelf introduceerde, viraal ging op Facebook. Dit leidde er toe dat hij met zijn verhaal in het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad en in de rubriek ‘Goei Volk’ van Omroep Brabant kwam. Zelfs de TV wereld nam contact op met Lex om in een nieuw programma van de KRO-NCRV te verschijnen.

Dit alles heeft er toe geleid dat Lex besloot een stichting op te starten met een team van geweldige coaches en inspirators. Het doel van de stichting is om mensen die in een moeilijke positie zitten, door bijvoorbeeld een traumatische ervaring, helpen het geluk terug te laten vinden in het leven. Deze stichting heet LexFit+. ‘Lex’ staat voor onoverwinnelijkheid en ambitie: ook al lig je op straat en heb je niets meer, er als altijd een weg terug om zelfs je dromen waar te maken. ‘Fit’ staat voor het stukje sport wat wordt gebruikt om het fysieke en mentale in jezelf weer gezond te maken. De ‘+’ staat voor de mentale coaching die het geweldige team van de stichting voor jou klaar heeft staan. LexFit+ is er voor jou!